VOETREFLEXTHERAPIE

WAT JE VOETEN JE VERTELLEN OVER JE GEZONDHEID!

Sinds kort pas ik in mijn consulten naast de kinesiologie ook een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie toe. Deze behandelingen zijn heel ontspannend en werken diep door in de rest van je lichaam.

Je voeten vertellen niet alleen hoe het met je gezondheid gesteld is. Ook bieden ze de mogelijkheid je lichaam weer in balans te brengen en klachten ( aanzienlijk) te verminderen. Je voetzolen staan namelijk in verbinding met alle organen in je lichaam. Als je deze deskundig laat masseren heeft dat effect op je hele lichaam en knap je van top tot teen op.

Hoe werkt dit precies?

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten raken ook andere delen van het lichaam ( zoals organen en weefsels) beter doorbloed. De energie stroomt beter door en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. In het Westen wordt voetreflexmassage ongeveer 150 jaar toegepast. Men behandelt hier uitsluitend de voeten en gebruikt hiervoor een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het Westen, al duizenden jaren toegepast. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit hiervan is ruimschoots bewezen. De Chinezen werken vooral met glijdende massagetechnieken waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voeten ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. De combinatie van beide massagetechnieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit.

Bij de eerste afspraak ontvang je een algemene ontspanningsmassage en neem ik een anamnese af.

Bij de tweede afspraak vindt er een analytische massage plaats waarbij de voeten zorgvuldig worden onderzocht. Het is fascinerend wat de voeten ons over je gezondheid kunnen vertellen. Aan de hand van de anamnese en de voetinspectie stel ik een behandelplan op. Daarbij vinden de behandelingen van de aangetaste zones plaats. Je kunt er rekening mee houden dat er na de tweede afspraak nog zo’n  5  behandelingen nodig zijn.

De behandelingen duren doorgaans drie kwartier tot 1 uur.  Hiervoor hanteer ik een tarief van € 55,-  per behandeling. De duur van het consult wordt van te voren met je afgestemd.

Ook deze behandelingen vallen onder de dekking van de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen.