Reïntegratie

Balansfactor helpt de arbeidsongeschikte werknemer terug te keren naar de werkvloer. Naast het verkennen van mogelijkheden van passende arbeid (bij de huidige of andere werkgever) , ligt een belangrijk accent op het herstelproces. Want zodra de werknemer zich beter voelt, verbeteren ook zijn arbeidsmogelijkheden.

Via een uitvoerige vragenlijst wordt onderzocht wat de bottlenecks zijn in het herstelproces, zowel fysiek als mentaal. Er wordt een plan van aanpak opgesteld met specifieke doelen, bijvoorbeeld afvallen, leren ontspannen, verbeteren van de slaap, herstellen van energie. Indien nodig worden ondersteunende supplementen ingezet. Tegelijkertijd vinden er wekelijks coaching plaats om de werknemer mentaal voor te bereiden op terugkeer naar de werkvloer en practische tips te geven.

Het unieke van de aanpak van Balansfactor is dat alle kennis rondom reïntegratie in huis is. Dit komt doordat de behandelaar over meerdere disciplines beschikt. Zij is coach/loopbaanbegeleider en heeft als natuurgeneeskundige veel kennis van gezondheid en het herstelvermogen van de mens. Met haar juridische achtergrond kent ze alle procedurele spelregels die bij reïntegratie van belang zijn om te weten. Met deze integrale aanpak is een duurzame en succesvolle re-integratie verzekerd.

Vraag een gratis offerte aan