Even voorstellen

foto marga. Rudi 3Leuk dat je een kijkje neemt op mijn site,

Mijn naam is Marga Verspagen: natuurgeneeskundige gezondheidscoach.

Mijn missie is uit te dragen dat een betere gezondheid voor iedereen haalbaar en mogelijk is. Mensen te begeleiden dit doel te bereiken is mijn passie geworden

Wij allen streven op een bepaalde manier naar vrijheid. Niet voor niets is een mooie snelle auto bij veel mensen geliefd. Ze willen zich graag vrij van A naar B kunnen verplaatsen. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het lichaam ook een belangrijk vervoermiddel is. De aandacht die hier naar uit gaat valt dan in het niet bij de aandacht voor luxe producten als een huis of een auto. Dit komt vooral doordat de kennis ontbreekt hoe het lichaam goed te onderhouden.

Door omstandigheden ben ik me hierin gaan verdiepen. Als kind werd ik al vroeg geconfronteerd met het overlijden van dierbaren. Mijn vader overleed op mijn 8e aan een hartinfarct. Ook overleefde een 5 jaar jonger broertje de ziekte leukemie niet. Ik heb als kind 4.5  jaar lang zijn lijdensweg gevolgd. Telkens met de hoop dat hij het zo redden. Er werd gezegd dat als hij de ziekte vijf jaar zou overleven, hij er overheen zou groeien. Helaas werd een longontsteking hem fataal.

Ik heb me altijd afgevraagd wat de oorzaak was van zijn ziekte. Zo vertelde een specialist in het ziekenhuis dat mijn broertje waarschijnlijk geïnfecteerd was geraakt door radio-actieve straling toen mijn moeder tijdens de zwangerschap een bevolkingsonderzoek onderging met een röntgenfoto van de buik.

Een andere stimulans om me met gezondheid bezig te houden is dat ik als 1.5 jarige peuter in het ziekenhuis heb gelegen. Ik had onverklaarbare buikklachten. Na deze opname ben ik veranderd in een schrikachtig en getraumatiseerd kind waar ik als volwassene nog steeds last van heb. Dat uit zich in onbeheersbare emoties als angst, verdriet etc. Ook ervaar ik voortdurend stress in mijn lijf.  Als er iets schadelijk is voor je gezondheid, is het stress. Door de aanhoudend klachten kon ik mijn beroep van jurist niet langer uitoefenen. Ik heb naar oplossingen gezocht om in balans te komen. Wat mij het mij het meest heeft geholpen is een behandeling met thetahealing bij Cari Elias. Zie hiervoor haar site: https://www.carielias.com/ De bijna 60 jarige zoektocht die ik heb afgelegd helpt mij nu je optimaal van advies te voorzien. Graag wil ik mijn kennis met je delen en je de vruchten hiervan laten plukken.

Je kunt ervan op aan dat ik alleen die producten en tools inzet waarvan de grootste kans op succes verzekerd is. Ik houd alle nieuwe ontwikkelingen bij zodat ik redelijk goed kan bepalen wat wel werkt en wat niet. Daarnaast is elk mens uniek. Wat bij de een wel aanslaat, werkt bij de ander niet.  Ik zal alleen de middelen inzetten die volledig op jou zijn afgestemd. Hiervoor gebruik ik een methode genaamd kinesiologie. Het is een eenvoudige manier om in te schatten wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.

Als natuurgeneeskundige ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging, de VBAG. Voor meer informatie: https://vbag.nl/.  Afhankelijk van het zorgpakket worden mijn natuurgeneeskundige consulten vergoed door de ziektekostenverzekering. De VBAG kent een klachtenregeling. Zie hiervoor: https://vbag.nl/algemene-informatie/klachten.html

Mijn coaching tools heb ik verkregen door middel van diverse opleidingen bij onder meer:

– B-coach: een EQA gecertificeerde HBO-opleiding tot personal coach en loopbaanbegeleider;

– Inzigt: de NLP-opleiding practitioner en Ericsoniaanse hypnose en Milton taalpatronen bij Inzigt,

– Voluitleven: Psych- K advanced.

Mijn medische en/of orthomoleculaire kennis heb ik opgedaan bij onder meer:

– Total Health: Medische basiskennis (anatomie/pathologie en psychosociale basiskennis)

– Totaal Balans: opleiding tot natuurgeneeskundige

Verder heb ik diverse scholingen, vooral orthomoleculair, gevolgd bij onder meer : de Zonnevlecht, Orthokennis, Bonusan, Orthohealth foundation, Atrium Innovations, De Nieuwe Ham, RP Vitamino, Vitortho, etc.

Omdat kennis in mijn vak voortdurend in beweging is, blijf ik me continu scholen.